Voetbal Inside krijgt eigen boek: inclusief de mailtjes van 'directeurtje'
i

ANP

Voetbal Inside krijgt eigen boek: inclusief de mailtjes van 'directeurtje'

admin • 01:51, 08-05-2018 / Laatste Update: 21:27, 08-01-2024

Maandagavond had heel Nederland de tissues bij de hand tijdens de allerlaatste uitzending van Voetbal Inside bij RTL 7. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen vertrekken na de zomer richting Veronica en namen vanavond afscheid van het RTL-publiek. Toch is het boek nog niet letterlijk dicht.

Schrijver Michel van Egmond verschijnt namelijk binnenkort met een onthullend boek over Voetbal Inside. Inside, kroniek van een turbulente talkshow gaat achter de schermen bij het voetbalpraatprogramma. Het boek ligt begin juni in de winkel.

De mailtjes van Directeurtje

"Michel heeft de hand weten te leggen op allerlei mails, ook van directeurtje", doelde Johan Derksen maandag  in de uitzending op Marco Louwerens, de directeur die RTL al eerder verliet voor Talpa. "Nou, dat wordt een lekker boek", zei Wilfred Genee.

Michel van Egmond, de succesvolle schrijver van onder andere GijpKieft en Deal, bood al eerder een inkijkje in het programma, in 2015. Topshow werd toen een regelrechte bestseller met meer dan 80.000 verkochte exemplaren. Het vervolg over de belevenissen van het trio dat na de zomer RTL verruilt voor John de Mols’s Talpa, is ‘onthullend en hilarisch tegelijk’, stelt Van Egmond. "Het blijft een uniek programma", zei hij tegen het AD. "Na Topshow zijn we altijd aantekeningen blijven maken en ik heb veel contact gehouden met alle betrokkenen. Nu de heren overstappen naar John de Mol is het een mooi moment om terug te blikken op hun periode bij RTL.”

Kritiek

Er kwam het afgelopen seizoen vaker kritiek op het programma. Zo werd Van der Gijp openlijk aan de schandpaal genageld toen hij een pruik opzette tijdens een uitzending. "Dit wordt een boek waarover je je zult verbazen, want dit zijn de dingen die in de openbaarheid zijn gebeurde, maar achter de schermen is er veel meer aan de hand geweest. Dat is te lezen, net als de vele e-mails die heen en weer zijn verstuurd. Ja, ook de mail van directeur Marco Louwerens”, aldus Van Egmond over het boek waaraan ook eindredacteur Jan Hillenius zijn medewerking heeft verleend.