Voorzitter krijgt taakstraf na beledigen scheidsrechter

Voorzitter krijgt taakstraf na beledigen scheidsrechter

admin • 18:52, 22-09-2015 / Laatste Update: 04:31, 13-12-2023

Julius P., de voormalig voorzitter van de Schiedamse voetbalvereniging Hargasport, heeft een boete van 250 euro gekregen, omdat hij een scheidsrechter had beledigd door te roepen dat die dronken op het veld liep. Ook moet hij een taakstraf van 20 uur uitvoeren. P. zegt in hoger beroep te gaan tegen het vonnis van de Haagse politierechter.

'Ik pik dit niet'

P. zei na de vorig jaar uit de hand gelopen wedstrijd Quintus-Hargasport voor de Westlandse radio dat de arbiter dronken op het veld liep. De arbiter, de nu 67-jarige Peter den Hartog uit Loosduinen, pikte dat niet, stapte na de uitzending naar de politie en deed aangifte van smaad en laster. ,,Ik drink helemaal niet,'' zegt Den Hartog, die in het Haagse voetbalcircuit in hoog aanzien staat.

Overdreven

De voorzitter van het inmiddels opgeheven Hargasport vindt de ophef overdreven. ,,De opmerking dat 'de scheids misschien wel gedronken zou hebben' maakte ik als grappige uitleg voor zijn beslissingen. Ik vind het nog steeds vreemd dat justitie er een zaak van gemaakt heeft en had eigenlijk gerekend op een waarschuwing of een berisping. Het is zwaar overtrokken, daarom ga ik in hoger beroep tegen de uitspraak.''

Lees ook: Ajax-fans woedend op elkaar door leeg stadion

Lees ook: Fan Federer ontwaakt na 11 jaar uit coma en kan aantal grandslamzeges niet geloven

Lees ook: Geen Primera Division voor Barca bij onafhankelijkheid Catalonië