Wigan vernedert Hull City in Championship: 7-0 bij rust

BSR Agency

Martijn Baars • 12:45, 15-07-2020 / Laatste Update: 14:08, 05-01-2024

Het was dinsdagavond in het Championship een must win-game voor het Hull City van aanvoerder Jordy de Wijs, op bezoek bij Wigan Athletic. Dat liep compleet in de soep: bij rust stond het al 7-0 en het werd uiteindelijk 8-0.

De Wijs (ex-PSV en -Excelsior) is captain van The Tigers, die 3 jaar geleden nog in de Premier League speelden, maar inmiddels een niveau lager op een degradatieplaats staan. Met nog een paar wedstrijden te gaan moesten de Nederlander en zijn ploeggenoten het vege lijf zien te redden, maar dat lijkt een onmogelijke missie te gaan worden.

7-0 bij rust

Op bezoek bij Wigan zou de 1e stap richting handhaving gezet moeten worden, maar die wedstrijd liep voor De Wijs en co uit op een fiasco. Na 1 minuut stond het al 1-0 via Kal Naismith, waarna het na een halfuur 3-0 stond via treffers van Kieffer Moore en Kieran Dowell. Dat bleek voor Hull de nekslag. In de 8 minuten voor rust scoorden Moore en Dowell allebei nog een keer, zoals ook Jamal Lowe en Joe Willkiams namens de thuisploeg doel troffen. De beschamende ruststand: 7-0.

1 hattrick

Na rust deed Wigan het rustig aan en scoorde alleen Dowell nog, die daarmee dus zijn hattrick compleet maakte.

Wigan bijna failliet

Wat het extra saillant maakt, is het feit dat tegenstander Wigan ook bepaald niet overloopt van zelfvertrouwen. De club (ook niet zo heel lang geleden nog actief op het hoogste niveau) vroeg zo'n 2 weken geleden het failissement aan.