Wow! 'Barça uit La Liga geknikkerd als Catalonië onafhankelijk wordt'
i

ANP

Wow! 'Barça uit La Liga geknikkerd als Catalonië onafhankelijk wordt'

admin • 15:20, 07-10-2017 / Laatste Update: 22:57, 12-12-2023

Keiharde woorden van de voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Als Catalonië een onafhankelijke regio wordt, hoeft Barcelona niet te denken dat het nog mee mag doen in La Liga. Barça zou dan zonder pardon uit de competitie worden gezet, weet het Spaanse medium Sport.

Javier Tebas, zoals de voorzitter heet, nam geen blad voor de mond. "Als die opstand zo doorgaat en Catalonië afhankelijk wordt, gaat de competitie verder zonder FC Barcelona, maar ook zonder Espanyol en Girona", heeft hij gezegd. "Het zal best dat zij dat niet willen, maar zo gaat het wel."

Hij sprak zich ook nog uit over de wedstrijd Barcelona - Las Palmas. Die ging door, ondanks de grote onrust in Barcelona. "De politie zei dat het veilig was om te spelen. Dan gaan we verder niet kijken naar wat er allemaal aan de hand is daar."

Exit Barça en exit Piqué

Tot slot, een sleutelspeler in dit conflict: Gerard Piqué. Hij zegt openlijk dat hij vóór onafhankelijkheid van Catalonië is. Voor zulke spelers is geen plek in het nationale team, zegt Tebas. Het Spaanse elftal moet volgens hem bestaan uit 'de beste spelers en degenen die zich verbonden voelen met ons land.'

Als ploegen uit de nationale competitie gezet worden brengt dat ze meteen in grote problemen. Ze hebben geen tegenstanders meer en lopen alle financiële vergoedingen van bijvoorbeeld televisierechten mis. Gelukkig lijkt die situatie voorlopig nog ver weg: in de Spaanse voetbalwereld wordt juist opgeroepen tot eenheid en verzoening.