In de voetsporen van opa Bert van Marwijk: Ruben van Bommel vertrekt naar AZ

1 juni 2023

Pro Shots
ruben-bommel-transfer-mvv-az

Ruben van Bommel had zowat de hele Eredivisie achter zich aan zitten, maar AZ heeft op hem de beste indruk gemaakt. Donderdagmiddag maakten MVV en AZ bekend dat het 18-jarige talent naar Alkmaar verkast. Daarmee bewandelt de zoon van Mark van Bommel de omgekeerde route van opa Bert van Marwijk.


In 1978 ging Van Marwijk juist van AZ '67 naar MVV. Zijn kleinzoon doet het dus andersom. Ruben van Bommel maakte dit jaar indruk als linksbuiten van de Maastrichtenaren. Hij scoorde 15 goals en gaf 5 assists. Daarmee werd hij uitgeroepen tot Talent van het Jaar in de KKD.

Ruben van Bommel over de familieband bij AZ: "Hij (Van Marwijk, red.) was ook een linksbuiten. Volgens mij heeft hij het er wel goed gedaan, dus ik hoop dat ik dat het ook zo goed kan doen."

Karlsson
Bij AZ staat momenteel Jesper Karlsson nog linksbuiten, maar de verwachting is dat de Zweed deze zomer vertrekt. Met de komst van Van Bommel, die voor 4 jaar tekent in Alkmaar, speelt de club in op een eventueel vertrek. Door zijn leeftijd kan Van Bommel junior ook nog uitkomen voor Jong AZ.