‘Juventus wil er alles aan doen om Koulibaly binnen te halen’

20 juni 2022

GettyImages
kalidou-koulibaly-in-belangstelling-van-juventus-maar-kan-ook-bij-napoli-blijven

Juventus is naarstig op zoek naar een verdediger en in die zoektocht kloppen ze nou aan bij Napoli voor Kalidou Koulibaly, volgens La Gazzetta dello Sport. Maar, Napoli heeft daar voorlopig geen trek in, Koulibaly is namelijk ontpopt tot een legende in Napels. Toch weet de krant dat Juventus de club én speler kan overtuigen. Hij heeft nog een 1-jarig contract bij Napoli.


Buiten het feit dat Koulibaly een zeer gewaardeerde en belangrijke speler is geworden bij Napoli, voelt de club er ook weinig voor om een sterkhouder te verkopen aan een directe concurrent. Momenteel heeft Koulibaly nog 1 jaar op zijn contract staan. Er zijn verschillende opties: verlengen bij Napoli, volgend jaar transfervrij weggaan of nu ingaan op het bod van Juventus. Napoli wil voor Koulibaly een bedrag van 35-40 miljoen euro.

Koulibaly
Het zou een flinke aderlating zijn voor de Napolitanen als Koulibaly weg zou gaan. Hij is een enorm belangrijke waarde en ook buiten het veld doet hij veel. Hij heeft racisme aangekaart en kijkt altijd uit naar minderbedeelden. Iets waar hij erg veel credits voor heeft gekregen van de fans. Daarbij is een overstap naar Juve traditioneel een gevoelige, Gonzalo Higauín heeft dat gedaan en dat werd hem niet in dank afgenomen.