Officieel: Antoine Griezmann vertrekt na dit seizoen bij Atletico Madrid

14 mei 2019

Antoine Griezmann verlengde vorig jaar zijn contract bij Atlético Madrid nog tot medio 2023, maar de Franse aanvaller heeft dinsdagavond officieel laten weten deze zomer alsnog bij de club te vertrekken. Het is nog niet bekend waar de wereldkampioen zijn carrière zal gaan vervolgen, maar een overstap naar FC Barcelona lijkt zeer waarschijnlijk.
"Het zijn 5 geweldige jaren geweest. Bedankt voor alle steun en ik hou jullie in mijn hart", was de boodschap van Griezmann voor de supporters van Atlético Madrid in een korte videoboodschap op de sociale media van de club.

Slecht seizoen
Griezmann kon vorig jaar ook al rekening op enorme belangstelling van FC Barcelona, maar de linkspoot uit het Franse Mâcon besloot toen trouw te blijven aan Atlético Madrid. Dit seizoen kon de ploeg van trainer Diego Simeone in La Liga echter niet in de buurt komen van kampioen FC Barcelona en in de Champions League werd de club in de 8e finales al uitgeschakeld door Juventus, waardoor Atlético Madrid al snel geen kans meer maakte op de zo gehoopte Champions League-finale in het eigen Wanda Metropolitano op zaterdag 1 juni.

Laatste wedstrijd uit bij Levante
Atlético Madrid nam Griezmann in de zomer van 2014 voor 30 miljoen euro over van Real Sociedad. Hij was tot op heden goed voor 133 goals en 50 assists in 256 wedstrijden voor Los Rojiblancos. Atlético Madrid speelt komende zaterdag in de laatste speelronde in Spanje nog de uitwedstrijd bij Levante, maar de 2e plaats in de competitie is al weken zeker.