Kenneth Perez verwacht niet dat Janssen speelt: ‘Zijn 1e wedstrijd was een teleurstellende prestatie’

25 november 2022

Getty Images

Kenneth Perez is van mening dat Vincent Janssen vrijdagmiddag geen basisplaats meer moet krijgen bij Oranje. De analist van ESPN liet weten erg geschrokken te zijn van het niveau van de spits. Hij zou in de wedstrijd tegen Ecuador altijd voor Memphis Depay kiezen, ook als dat betekent dat Depay in de rust gewisseld moet worden.


Donderdag maakte Louis van Gaal bekend dat Depay maximaal 1 helft kan spelen. Perez reageerde hierop door aan te geven dat hij verwacht dat Janssen niet speelt. "Zijn 1e wedstrijd was een teleurstellende prestatie. Je hebt Depay en Steven Bergwijn, die ook niet goed speelde, en dan kun je ook Cody Gakpo daar nog achter op 10 zetten."

Voldeed niet aan verwachtingen
Perez geeft verder aan dat Janssen op geen enkel gebied aan zijn verwachtingen voldeed. "Wat mij tegenviel aan Janssen is dat hij er moest staan voor de diepte, om zo de ballen vast te houden en om door te voetballen. Hij deed alleen niets van dat alles."

Oplossing voor moeizame opbouw
Tenslotte geeft de Deense analist aan dat hij hoopt dat Van Gaal een oplossing vindt voor de moeizame opbouw bij Oranje in de 1e wedstrijd. Volgens hem moet Nederland op meer bouwen dan alleen de Jong. "De Jong kan het niet alleen. Je mist eigenlijk een extra pionnetje op het middenveld."