Kan Enner Valencia vrijdag met Ecuador meedoen tegen Nederland?

24 november 2022

Getty Images
nederland-ecuador-enner-valencia

Nederland neemt het vrijdag om 17.00 uur op tegen Ecuador op het WK 2022. Na het zien van de openingswedstrijd op het WK, is de grote vraag: kan Enner Valencia met Ecuador meedoen tegen Nederland? Valencia scoorde 2 keer tegen Qatar (2-0), maar viel wel geblesseerd uit.


Redt Enner Valencia Nederland - Ecuador?


De bondscoach van Ecuador, Gustavo Alfaro, gaf donderdag een eerste update over de situatie. In de persconferentie zei hij: "Hij wil zelf natuurlijk spelen en echt geblesseerd is hij ook niet. Maar hij kwam wel hard in botsing met een tegenstander. Dat heeft natuurlijk wel consequenties. We moeten na de laatste training bekijken wat haalbaar is."

Oftewel: in Ecuador weten ze het nog niet helemaal zeker. Dit is waar bondscoach Louis van Gaal, de technische staf van Oranje en alle 17 miljoen bondscoaches in Nederland het voor nu mee moeten doen. Bij een nieuwe update, vullen we dit artikel aan.

Bondscoach Ecuador verwacht nederlaag
Overigens heeft meneer Alfaro niet zoveel vertrouwen in de wedstrijd tegen Nederland. Hij schat Oranje in op hetzelfde niveau als Argentinië en Brazilië en heeft alvast een nederlaag ingecalculeerd. Check hier de belangrijkste dingen die hij op de persconferentie zei.