Klaassen keert terug bij waterpolosters Het Ravijn

Klaassen keert terug bij waterpolosters Het Ravijn

16:12, 15-08-2014 / Laatste Update: 12:22, 13-12-2023

NIJVERDAL - Lieke Klaassen maakt komend seizoen een comeback bij de waterpolosters van Het Ravijn. De 23-jarige Goorse komt over van Plebicito Padavo, waarmee ze afgelopen seizoen de finale van het Italiaanse kampioenschap wist te halen.  

Coach Wyco de Vries van de Nijverdalse vrouwen reageert verheugd op de terugkeer van Klaassen. ,,Zij past goed in mijn visie voor het verjongde team'', zegt hij. ,,Met haar schotkracht zal zij een welkome versterking voor de ploeg zijn. Onze aanvalskracht neemt door haar komst toe.''

Klaassen begon met waterpolo bij De Whee in haar woonplaats Goor. Op 14-jarige leeftijd verkaste ze naar Het Ravijn. Klaassen werd onder meer in haar laatste jaar (2012/2013) Nederlands kampioen met de Nijverdalse waterpolosters. Ze is bovendien sinds vier jaar international en scoort er flink op los in Oranje. De Goorse werd in 2012 op het wereldkampioenschap in het Spaanse Barcelona met liefst 25 treffers topscorer. Bij het recente Europese kampioenschap in het Hongaarse Boedapest was Klaassen een van de kartrekkers van het Nederlandse team, dat tweede werd en zo zilver veroverde.

Door het aantrekken van Klaassen en eerder deze week al de Canadese keepster Serena Bredin moet Het Ravijn het naderende seizoen weer mee kunnen doen om alle prijzen.