Waterpolosters wassen Griekenland de oren

Waterpolosters wassen Griekenland de oren

22:14, 24-02-2015 / Laatste Update: 10:34, 13-12-2023

GOUDA - De Nederlandse waterpolosters hebben Griekenland de oren gewassen in de vierde ronde van FINA World League. Oranje zegevierde dinsdagavond in het Goudse Groenhovenbad met 13-5 (4-0 4-1 2-1 3-3) en bleef ongeslagen.

Dat betekende plaatsing voor Super Final in Peking (9-14 juni), ervan uitgaande dat de zwakke Duitse ploeg ook in de return geen hindernis vormt. In Drachten werd eind januari met 30-4 gewonnen. De uitwedstrijd tegen Spanje doet er dan niet meer toe.

Bondscoach Arno Havenga kon na twee periodes al tevreden achterover leunen. Zijn team begon overweldigend, liep snel uit en leidde bij de wisseling van speelhelft met 8-1. De wil om door te gaan was er ook daarna nog wel, de noodzaak niet meer. De Grieksen konden de schade mede daardoor nog enigszins beperkt houden.

Vivian Sevenich, Lieke Klaassen en Sabrina van der Sloot waren de trefzekerste Oranje-speelsters. Zij scoorden ieder drie keer. De zusjes Dagmar en Amarens Genee gooiden beiden tweemaal raak. Dat Griekenland, toch een waterpolonatie van naam, niet verder kwam dan vijf doelpunten was onder anderen te danken aan keepster Laura Aarts, die een aantal uitstekende reddingen verrichtte.

Nederland speelt op 24 maart tegen wereldkampioen Spanje, dat behalve van Oranje ook al van Griekenland verloor, en sluit op 21 april af tegen de Duitse vrouwen. De winnaars van de beide Europese groepen mogen naar China plus de beste nummer twee.