Zeilsters Kyranakou/Van Veen zeker van Rio

Zeilsters Kyranakou/Van Veen zeker van Rio

admin • 16:17, 17-10-2015 / Laatste Update: 02:27, 13-12-2023

De 470-zeilsters Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen hebben zaterdag bij het WK in Haifa hun olympische ticket naar Rio 2016 veiliggesteld. Het Nederlandse koppel eindigde in de afsluitende medalrace op de vijfde plaats. Daarmee belandde het duo ook op de vijfde plek in het eindklassement. Ze hebben nu aan alle olympische kwalificatie-eisen voldaan.

Kyranakou en Van Veen moesten bij de WK in Israël in de top zeven eindigen om zeker te zijn van deelname in Rio. Dat lukte ruimschoots, al maakte het tweetal het zichzelf nog wel even moeilijk door een diskwalificatie in de derde race. Met een overwinning in de tiende en voorlaatste race namen Kyranakou en Van Veen vrijdag al een voorschot op het olympische ticket.

De 21-jarige Oostenrijkse titelverdedigster Lara Vadlau, met Jolanta Ogar als bemanningslid, pakte goud. Het Britse koppel Hannah Mills/Saskia Clark won de medalrace, maar moest zich tevreden stellen met zilver. Camille Lecointre en Hélène Defrance uit Frankrijk behaalden brons.

Lees ook: ‘Memphis op de bank bij ManUnited’

Lees ook: Hilariteit om naam pasgeboren zoon Sneijder: XXS

Lees ook: ‘Santos wil 55 miljoen euro en half jaar schorsing voor Neymar’