Giro d’Italia gaat verder met 10e etappe: kansen voor Mathieu van der Poel?

17 mei 2022

Getty Images
giro-d-italia-10e-etappe-tv-gids-favorieten-kansen-mathieu-van-der-poel-wielrennen

De Giro d’Italia gaat na een rustdag verder met de 10e etappe. Het peloton fietst over 196 kilometer van Pescara naar Jesi.


Hoe ziet het parkoers eruit? Wie maken kans op winst? Waar is het te zien op televisie? Check het hier!

Parkoers
Onderweg liggen 3 klimmetjes van de 4e categorie. Voor de pure sprinters lijkt de rit dan ook te zwaar. Kansen voor vroege vluchters? Of wordt het een toch een sprint? Mathieu van der Poel is hoe dan ook kansrijk.

De klassementsrenners kunnen het waarschijnlijk weer wat rustiger aan doen. Op weg naar Jesi is de eerste 100 kilometer vlak, in de 96 kilometer daarna gaat het op en af. De top van de laatste helling (Monsano) is op 8,5 kilometer van de finish. Het profiel lijkt op het lijf geschreven van Van der Poel. Gaat de Nederlander, winnaar van de 1e etappe en 3 dagen in het bezit van de maglia rosa, mee met een vroege vlucht? Of maakt hij met zijn ploeg Alpecin-Fenix de koers hard om pure sprinters overboord te gooien? Op de favorietenlijstjes prijkt Van der Poel in ieder geval bovenaan.

profiel-etappe-10-giro-d-italia

Op tv
Om 12.20 uur starten de renners en de etappe is vanaf het begin live te zien op Eurosport. Op deze zender mis je dus helemaal niets van de 10e etappe van de Ronde van Italië.