🎥 | Marijn van den Berg boekt op Mallorca 1e profzege, Vernon en Girmay verslagen

26 januari 2023

Marijn van den Berg heeft op Mallorca zijn 1e profzege geboekt. De 23-jarige sprinter van EF Education-EasyPost won de Trofeo Ses Salines Alcúdia, de 2e van 5 eendaagse wedstrijden op het Spaanse eiland die samen de Challenge Mallorca worden genoemd. Van den Berg bleef na 158,6 kilometer de Brit Ethan Vernon en Biniam Girmay uit Eritrea voor in de massasprint.


De sprintploegen haalden in de laatste kilometers de Duitser Nils Politt bij. In de natte en bochtige aankomst positioneerde Van den Berg zich vervolgens goed en wist zo Vernon en Girmay, die de sprint van te ver moest aangaan, makkelijk voor te blijven.

Nieuw eremetaal
Voor de in De Meern geboren wielrenner is het de 1e profzege. Van den Berg rijdt sinds vorig jaar bij de ploeg van teambaas Jonathan Vaughters, nadat hij eerder koerste voor Metec en de opleidingsploeg van Groupama-FDJ.

"Mijn 1e overwinning als prof, hopelijk volgen er nog meer", zei Van den Berg blij na zijn overwinning. "Ik werd perfect gebracht en hoefde het alleen af te maken." De wielrenner zei niet echt een sprinter te zijn voor de grote massasprints. "Een lastige wedstrijd, een kleine groep en een sprint, dat is mijn kracht."