🎥 | Mathieu van der Poel over 2e plek: ‘Gun het Kasper, hij maakt de koers’

4 april 2021

Helaas... het lukte Mathieu van der Poel niet om voor een 2e keer op rij de Ronde van Vlaanderen te winnen. De Nederlander werd verslagen door een sterkere Kasper Asgreen in een geweldige 1 op 1-sprint. "Ik ben ontzettend teleurgesteld, maar ben ook op waarde geklopt" zei Van der Poel na afloop bij Sporza.


"Hij had het makkelijkst een antwoord op mijn aanvallen", zag de Nederlands kampioen. "Er zat voor mij uiteindelijk niet meer in." In de sprint liepen de benen van Van der Poel vol in de slotmeters, terwijl Asgreen nog kracht over had.

Gunnings
"Een sprint na 260 kilometer is niet hetzelfde als na 200 kilometer. Ik voelde al wat eerder dat het bij mij op de limiet was", aldus Van der Poel. "Hij rijdt een sterke sprint. Ik gun het hem, want hij is iemand die mee de koers maakt. Dat heb ik graag."

De voorjaarscampagne op de weg zit er nu op voor Van der Poel. Ondanks winst in Strade Bianche, 2 ritzeges in Tirreno-Adriatico en meerdere ereplaatsen hoopt de Nederlander stiekem op meer. "Ik zou tevreden moeten zijn, maar ben een winnaar", aldus Van der Poel.

Sloperij Poel BV
"Dit zal wel even blijven hangen. Ik zal blij zijn als ik binnenkort op de mountainbike kan stappen." Van der Poel gaat in mei weer de mountainbike op met het oog op de Olympische Spelen in Tokio.