🎥 | "Alles-of-nietsje" van Jan-Willem van Schip op omnium eindigt met zilver
i

ANP

🎥 | "Alles-of-nietsje" van Jan-Willem van Schip op omnium eindigt met zilver

admin • 22:30, 29-02-2020 / Laatste Update: 09:51, 05-01-2024

In de laatste ronde van de puntenkoers, het slotonderdeel van het omnium op het WK baalwielrennen, probeerde Jan-Willem van Schip een "alles-of-nietsje" uit te voeren. Het werd niet alles, maar gelukkig ook niet niks: hij werd 2e! Zilver dus, net als in 2019.

Het goud ging naar de Fransman Benjamin Thomas. Schip vertelt op zijn altijd vermakelijke manier over zijn avonturen op het WK: "Ik probeerde om Thomas heen te blazen. Het was wel hard, het was een goede push, maar het was niet genoeg om hem eraf te boren."

Balen

De renner van BEAT Cycling Club was niet helemaal tevreden over zijn omnium. "Ik baal vooral van de scratch. Dat had beter gekund. In de afvalkoers zat ook een schoonheidsfoutje. Maar ik verwijt mezelf niet zoveel. Het was supersteady en sommige dingen waren knettergoed. Ik geef mezelf een 10 plus voor de temporace. Zeker!"

Geraniums

Die temporace moet je vooral eens bekijken, zo raadt Schip aan. "Als je 60 bent en achter de geraniums zit en je ziet het niet meer ziten. Dan zet je die temporace op. Dan denk je: Dat was toch wel goed! Ik doe die klote temporace nu al 3 jaar. Ik snapte er geen reet van. Het is toch genieten dat ik het nu op het allerhoogste niveau op het moment dat het er toe doet wel laat zien."

Check hier het zijn heerlijke uitspraken: