🥇🏆 | BAM! Harrie Lavreysen pakt grandioos WK-goud op onderdeel keirin

Trevor Wagener • 22:09, 27-02-2020 / Laatste Update: 21:44, 04-01-2024

Het is baanwielrenner Harrie Lavreysen gelukt! YES! Hij heeft bij de wereldkampioenschappen in Berlijn de gouden medaille op het onderdeel keirin gepakt.

De 22-jarige Nederlander snelde in de finale met nog 2 rondes te gaan buitenom en was niet meer te achterhalen voor de anderen. Het is zijn 2e goud op dit WK. De specialist op de sprint reed woensdag met Roy van den Berg, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli op prachtige wijze naar de wereldtitel op de teamsprint.

Beest

Lavreysen, die in 2019 ook al Europees kampioen op de keirin werd, ging eerder op donderdag via een 3e plaats in de 1e heat van de halve eindstrijd door tot de finale. Voor zijn collegaMatthijs Büchli was het een teleurstellende dag.

De wereldkampioen op de keirin van vorig jaar strandde al in de halve finales en in de strijd om plaats 7 kwam hij hard ten val, waardoor hij het toernooi als 12e eindigde. Büchli had in de halve finale veel last van Stefan Bötticher. Tot 2 keer toe waren beiden schouder aan schouder aan het bepalen wie er in de top 3 zou komen, maar de Duitser was net iets sneller dan de Nederlander.