Kragh Andersen soleert naar winst in Parijs-Tour, Terpstra 2e
i

photo: Cor Vos

Kragh Andersen soleert naar winst in Parijs-Tour, Terpstra 2e

admin • 18:52, 07-10-2018 / Laatste Update: 00:32, 05-01-2024

Søren Kragh Andersen heeft na een solo Parijs-Tours gewonnen. De Deense renner van Team Sunweb reed op zo'n 10 kilometer van het einde weg uit een kopgroep van 3 renners en hield stand tot aan de finish in Tours. Niki Terpstra werd 2e in de Franse semiklassieker.

Het was geen vrolijke boel in de kopgroep, waar ook Terpstra en de uiteindelijke nummer 3 Cosnefroy in zaten. Vanwege een gebrek aan samenwerking kon de Deen wegrijden, waarna Terpstra vooral met een boze blik naar de niet meewerkende Cosnefroy keek. Kragh Andersen vond het allemaal prima, reed weg en zo kon hij Parijs-Tours winnen, voor Terpstra en thuisrijder Cosnefroy.

🏁 🏁 🏁

🥇 Søren Kragh Andersen (@kraghsoren)

🥈 @NikiTerpstra

🥉 @BenoitCosnefroy#ParisTours pic.twitter.com/jmcVIxt7fs

— ParisTours (@ParisTours) 7 oktober 2018

Aanpassingen

In het parcours zaten dit seizoen een aantal vrij grote aanpassingen. Zo zaten er meer hellingen in de finale en kende de koers een deel op onverharde wegen. Het zorgde voor een lekkere open wedstrijd, zonder sprinters in de uiteindelijke top 10. Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) werd 9e en Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) maakte de top 10 compleet.