Naesen gelooft niet dat Terpstra net zo goed gaat zijn als in 2018: '100% zeker van niet'
i

Pro Shots / Action Images

Naesen gelooft niet dat Terpstra net zo goed gaat zijn als in 2018: '100% zeker van niet'

admin • 18:21, 02-01-2019 / Laatste Update: 22:14, 13-12-2023

Oliver Naesen heeft alle vertrouwen dat hij in 2019 weer mee kan doen om de prijzen in de Vlaamse klassiekers. Zijn concurrenten zijn natuurlijk Greg van Avermaet, Peter Sagan, de halve ploeg van Deceuninck-Quick-step, en Niki Terpstra, maar zeker voor die laatste is hij absoluut niet bang.

In een interview met Cycling News vertelt de Belg wie hij als concurrenten voor het aankomend wielerjaar ziet. "Je hebt natuurlijk Greg van Avermaet en Peter Sagan. Natuurlijk doen Philippe Gilbert, Yves Lampaert en Sep Vanmarcke ook altijd mee. Dan heb je af en toe ook nog Sonny Colbrelli of Michael Matthews."

"Van Avermaet en Sagan zijn de 2 beste renners. Ik hoop de nummer 3 te kunnen zijn." Niki Terpsta stapte over van Quick-Step naar Direct Énergie, en daar ziet Oliver Naesen de Nederlander nog niet meteen dezelfde resultaten als in 2018 behalen. Toen won Terpstra de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen.

Terpstra niet op herhaling

Als we Naesen moeten geloven hoeven we zeker geen rekening te houden met weer een voorjaar waarin Terpstra domineert en dezelfde resultaten behaalt als vorig jaar. "Ik weet 100% zeker van niet." Misschien denkt Naesen dit omdat Terpsta niet meer voor het machtige Deceuninck-Quick-Step rijdt.

"Hun kracht ligt in het team. Ze hebben allemaal toppers die voor elkaar willen werken. Maar die kracht zit meer in het team dan in het individu."