Etappezege Kämna voelt voor Bora-hansgrohe als een bevrijding: ‘Zo ontzettend blij’

15 september 2020

BELGA

Lennard Kämna was in de 13e rit al dicht bij de dagzege, maar in een sprint moest hij toen zijn meerdere erkennen in Daniel Martinez. Dinsdag liet hij het niet op een sprint uitdraaien en rondde hij een knappe solo succesvol af.


"Het voelt echt geweldig", zei de Duitser van BORA-hansgrohe na afloop. "Het is een geweldige dag voor mij en het team. Al vanaf het begin was het echt koers.” Kämna kon als enige een tempoversnelling van Giro-winnaar Richard Carapaz volgen en en trok op de voorlaatste klim stevig door. "Toen ik zag dat Carapaz moest lossen, heb ik doorgetrokken tot het einde."

Geen Sagan, Buchmann of Schachmann
Voor Kämna en BORA-hansgrohe is de etappeoverwinning een welkome opsteker. De Duitse ploeg begon met veel ambities aan de Tour de France, maar moest door blessures op voorhand al een streep zetten door de klassementsplannen van Emanuel Buchmann en kon in de 1e week ook amper rekenen op de aan zijn schouder geblesseerd geraakte Maximilian Schachmann. Tot overmaat van ramp raakte ook de groene puntentrui na declassering van Peter Sagan verder uit het zicht.

"Dit voelt als een heel grote bevrijding voor het team. Ik ben zo ontzettend blij."