🎥​ | Wout van Aert heeft ritzege beet in Tour de France: ‘Eindelijk een flesje kraken’

5 juli 2022

Na 3 keer een 2e plek vond Wout van Aert het wel genoeg. De Belg van Jumbo-Visma was in Calais glorieus winnaar van de 4e etappe in de Tour de France. En dat in de gele trui.


"We kunnen eindelijk een flesje kraken", zei Van Aert bij In Het Wiel na het succes. Check hierboven het complete gesprek.

Lees ook: de krankzinnige cijfers van Wout van Aert in laatste 6 etappes Tour de France

"Het was duidelijk dat we met de ploeg iets gingen proberen", aldus Van Aert tijdens het flashinterview vlak na de finish over zijn aanval op het laatste klimmetje van de dag, 10 kilometer voor de finish. "Het is heel bijzonder om die 2e plaatsen nu weg te vegen."

Shout out naar de ploeg
De 27-jarige Belg noemde zijn 7e ritzege in de Tour meer dan ooit een teamprestatie. "We zaten bij die klim in perfecte positie dankzij Nathan (Van Hooydonck) en Stevie (Kruijswijk). Nathan nam de kop, later overgenomen door Tiesj (Benoot). Het was zwaar in hun wiel, maar toen we hoorden dat er schade was in het peloton zijn we nog even hard doorgetrokken."

Van Aert kwam alleen boven en hoorde van de ploegleiding dat zijn ploeggenoten met klassementsambities - Primoz Roglic en Jonas Vingegaard - niet in de problemen waren gekomen. "Toen ben ik vol doorgegaan en was het 10 kilometer alles geven. Misschien dat die gele trui me nog iets extra's gaf. Maar het was zeker een al voor de Tour bedacht plan. Deze klim ligt me perfect."