Monobobsleester Karlien Sleper vrijwel zeker van deelname Spelen na 12e plek in eindklassement

15 januari 2022

EPA
Karlien Sleper

Monobobsleester Karlien Sleper heeft de wereldbeker afgesloten met een 12e plaats in Sankt Moritz. Na de eerste afdaling door de Zwitserse natuurijsbaan stond Sleper op de 11e plaats, in de tweede run viel ze 1 plek terug. De 29-jarige Nederlandse is vrijwel zeker van deelname aan de Olympische Spelen van volgende maand in Beijing.


Sleper voldeed in november bij haar debuut in de wereldbeker in Innsbruck met een tiende plaats direct aan de nationale kwalificatie-eisen voor het nieuwe olympische onderdeel monobob. Sportkoepel NOC*NSF eist een plek in de top 12 bij een wereldbekerwedstrijd. Sleper wist daar dit seizoen een paar keer aan te voldoen.

Zondag duidelijkheid
Om daadwerkelijk naar Beijing te mogen, moet Sleper in het klassement bij de beste zes vrouwen zitten die niet meedoen in de tweemansbob. Dat klassement wordt zondag opgemaakt.

De Amerikaanse Kaillie Humphries won de wereldbekerwedstrijd in Sankt Moritz, met 0,04 seconde voorsprong op landgenote Elana Meyers Taylor. Sleper gaf 2,45 seconden toe op de 36-jarige Humphries, de tweevoudig olympisch kampioene uit Canada die zich tot Amerikaanse heeft laten naturaliseren. Meyers won wel de wereldbeker, voor Humphries. Sleper eindigde op de vijftiende plaats.

6e in EK
De wedstrijd in Sankt Moritz diende ook als EK en in dat klassement werd de Nederlandse zesde.