Twente-trainer Hake: Voel me bestolen

admin • 00:07, 20-09-2015 / Laatste Update: 11:45, 13-12-2023

FC Twente-trainer René Hake was zaterdag niet te spreken over de arbitrage bij het duel met SC Cambuur in Leeuwarden. Het duel eindigde in 0-0 en de Enschedeërs wonden zich met name op over een niet gegeven strafschop door scheidsrechter Jochem Kamphuis. ,,Ik voel me heel erg bestolen. Het was een 100 procent strafschop en rood bovendien'', beoordeelde de interim-coach de overtreding na ruim een uur van Wessel Dammers op Twente-speler Felipe Gutiérrez.

Twente had de beste kansen, met name na rust. ,,Ook op basis daarvan hadden we een doelpunt verdiend. We hebben twee punten verloren'', aldus Hake die voorlopig de plaats van de ontslagen coach Alfred Schreuder inneemt. Voor hoe lang kon hij zaterdag voor de camera van FOX Sports niet zeggen. ,,Ik weet het niet.''

,,Ik hoor dat we geluk hebben gehad'', lachte Cambuur-trainer Henk de Jong over de meevaller. De Jong had eerder in de week in Voetbal International verteld dat hij de laatste tijd haatmails ontvangt die er niet om liegen. De fans van Cambuur betuigden zaterdag hun steun aan de coach door een ovatie in de twaalfde minuut. ,,Niet normaal hoe ze achter de ploeg en achter mij staan. Machtig mooi'', zei De Jong.