Belgen geven Everton en Koeman een zeer welkom kerstkado

admin • 18:54, 26-12-2016 / Laatste Update: 14:04, 12-12-2023

Ronald Koeman beleefde met zijn Everton een prima Boxing Day uit bij landskampioen Leicester City. Beide ploegen konden een overwinning goed gebruiken en de 3 punten zijn voor Everton dan ook een zeer welkom kerstkado. De Belgen Kevin Mirallas en Romalu Lukaku zorgden voor de treffers.

Vardy party

Jamie Vardy moest de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. De topschutter van Leicester kreeg vorige week een discutabele rode kaart en werd daarvoor de FA voor 3 wedstrijden geschorst. Leicester was het niet eens met de schorsing en dat leidde zelfs tot een protestactie in het stadion. Op alle stoeltjes in het stadion werden maskers van de clubheld verspreid. Vardy zelf kon wel lachen om de actie en zette zelf ook een maskertje op.

Assist Robles

Everton moest het stellen zonder de geblesseerde Maarten Stekelenburg, de Nederlandse keeper kampte met een blessure aan zijn rechterbeen. De vervanger onder de lat bij Everton, Joel Robles, had een groot aandeel in de overwinning van The Toffees. 5 minuten na rust gaf Robles met een lange haal naar voren de assist op Mirallas. De Belg pikte de doorschietende bal op en tekende via een been van Leicester-verdediger voor de enige treffer van de wedstrijd. Het was de 3de achtereenvolgende keer dat Mirallas het net wist te vinden in een wedstrijd tegen Leicester.

50 - Joel Robles is the 50th different goalkeeper to provide an assist in Premier League history. Quirky.

— OptaJoe (@OptaJoe) 26 december 2016

Beslissing

In de 1ste helft viel er weinig te beleven in het King Power Stadium. Na de openingstreffer zocht Leicester eindelijk de aanval. Rihad Mahrez kwam in het veld en dat zorgde voor meer dreiging. Tot echt uitgelezen kansen van de landskampioen kwam het echter niet. In de 82ste minuut kreeg Idrissa Gueye op aangeven van Romalu Lukaku wél de kans om de wedstrijd voor Everton te beslissen. Lukaku gaf de bal op een presenteerblaadje voor de inglijdende Gueye die de bal kansloos over het lege doel schoot. In blessuretijd was het Lukaku zelf die wel de 0-2 op het scorebord zette en daarmee Koeman een lekker kerstkado bezorgde.

Door de overwinning haakt Everton aan bij de subtop in de Premier League. Voor Leicester komt de degradatiestreep weer in zicht.