BLOG: Laten we allemaal zoals Cissé het nieuwe jaar in gaan
i

Pro Shots

BLOG: Laten we allemaal zoals Cissé het nieuwe jaar in gaan

Brian Vesseur • 14:46, 31-12-2015 / Laatste Update: 14:48, 08-01-2024

Laten we allemaal 2016 ingaan met de mindset van Papiss Cissé. Nee, niet die oud-Feyenoorder, maar de spits van Newcastle United. Als iedereen zíjn instelling had, kenden wij niks anders dan wereldvrede, schrijft Sportnieuws-redacteur Brian Vesseur in zijn laatste blog van het jaar.

Nederlanders Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong spelen ook in het zwart-wit gestreepte shirt van Newcastle. Samen met Papiss en hun teamgenoten lukt het niet om veel punten te pakken in de Premier League. De club aan de haven bungelt ergens onderaan de ladder. Toch lacht Cissé van oor tot oor.

Hij heeft een lach die op het moment meer bij Jamie Vardy of Riyad Mahrez  zou passen. Cissé is de man die altijd vrolijk is. Waarom hij altijd lacht? "Ik ben niet ziek. Ik kan rennen, rennen en nog meer rennen. Ik voetbal, wat wil je nog meer?"

Je hoeft niet veel te hebben om gelukkig te zijn. Ja, hij verdient bakken met geld in Engeland, maar je ziet de waarheid van wat hij zegt in z'n ogen. Dolblij met de kansen die hij heeft gekregen en met het geluk dat hij heeft gehad. Dolblij dat hij gezond is.

Papiss Cisse on why he's always happy.. LOVE this! pic.twitter.com/msVTIR6EOu

— Footy Accumulators (@FootyAccums) December 24, 2015

2015 was best een vreemd jaar. Nederland plaatste zich niet voor het EK. FC Twente zakte naar een diep dal. Leicester steeg ver boven zichzelf uit. Hetzelfde geldt ook een beetje voor Heracles.

Maar er gebeurde iets veel belangrijkers.

Aanslagen in Frankrijk schokten de hele wereld. Ook de voetbalwereld. Vergeet niet dat bijvoorbeeld de vriendschappelijke wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland niet doorging vanwege terreurdreiging.

De aanslagen zijn gepleegd door moslims, is door velen duidelijk gemaakt. 

Een vraag: heb je ook genoten van de woorden van Cissé? En zijn geluk? Ja? Mooi. Cissé is ook een moslim. Met z'n goedlachse kop. Je ziet aan zijn ogen dat hij nog geen vlieg kwaad zou doen. Hij is niet de uitzondering. Er zijn veel vrolijke gezichten in het voetbal. Moslims, niet-moslims. Mensen die gewoon van het spelletje houden. En van het leven.

Voetbal kan verbinden. Laat dat ook gebeuren.

Ik wens jullie allemaal een fijn 2016!

Brian Vesseur