Nederlandse curlingmannen op WK net de mindere tegen Japan

Trevor Wagener • 23:08, 02-04-2018 / Laatste Update: 01:34, 08-01-2024

De Nederlandse curlingmannen hebben in de 4e groepswedstrijd bij het WK in Las Vegas net aan verloren van Japan. De ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt moest in een wedstrijd met wisselende kansen in de verlenging voorrang verlenen aan de Aziatische tegenstander: 6-7.

Oranje keek na de eerste 2 ends tegen een achterstand aan van 0-3. In het 3e end kwam Nederland terug tot 2-3, waarna Japan in het 5e end weer uitliep: 2-5. Daarna leek Oranje alsnog de winst te grijpen met een voorsprong van 6-5 bij het begin van het 10e en laatste end. Japan wist echter een verlenging af te dwingen (6-6) waarin Oranje moest buigen: 6-7.

Het WK-team van Oranje bestaat uit skip Jaap van Dorp, Wouter Gösgens, Laurens Hoekman, Carlo Glasbergen en reserve Alexander Magan. Nederland staat na 4 duels in de groepsronde op een overwinning en 3 nederlagen.

Wisselvallig

Nederland begon aan het WK met een verliespartij tegen Zuid-Korea (4-7). Daarna volgde een ongehoorde stunt tegen olympisch kampioen Verenigde Staten: 6-4!. Oranje verloor daarna met 2-5 van Zweden, olympisch finalist en 7-voudig wereldkampioen,

Degelijk prestatie

De Nederlandse curlingers deden vorig jaar voor het eerst sinds 1994 weer eens mee aan het WK. In het CanadeseEdmonton wisten ze alleen te winnen van Rusland. Daar stonden 10 nederlagen tegenover. In Las Vegas speelt Oranje sowieso 12 groepspotjes. De volgende tegenstander is aartsrivaal Duitsland.