De Villiers pakt 2e etappe Dakar Rally

6 januari 2020

BSR Agency

De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers heeft de 2e etappe van de Dakar Rally bij de auto's gewonnen. Hij legde de 367 kilometer lange proef van Al Wajh naar Neom in Saudi-Arabië foutloos af. De Villiers was bijna 4 minuten sneller dan de Argentijn Orlando Terranova, die wel de nieuwe leider in het algemeen klassement is.


Bernhard ten Brinke arriveerde als 12e op ruim 26 minuten. De Nederlandse rallyrijder verloor veel tijd door lekke banden.

Thuiswedstrijd 
Yazeed Al Rajhi leek de verrassing van de dag. De coureur uit gastland Saudi-Arabië leek zijn kennis van het gebied ten volle te benutten. Al Rajhi kwam bij bijna alle meetpunten als snelste door, maar hij ging in de slotfase van de proef toch nog in de fout en zakte weg naar de zevende plaats.

Motoren
Bij de motoren won Ross Branch uit Botswana. Hij was net iets rapper dan de Brit Sam Sunderland, die als tweede finishte op 1 minuut 24. Titelverdediger Toby Price, tevens winnaar van de eerste etappe, verspeelde kostbare tijd door navigatiefouten. De Australiër kwam pas als vijftiende binnen en moest de leiding in het klassement afstaan aan Sunderland.