Barney sluit rampweek af met finaleplaats op Players Championship 8

17 maart 2019

EPA

Alles gaat zo'n beetje fout deze week voor Raymond van Barneveld. Nadat zijn hele privéleven als een kaarthuis in elkaar stortte toen een Britse glossy een video van een vreemdgaande Barney zou hebben en de Hagenees vervolgens bekend maakte te gaan scheiden met vrouw Sylvia, moest hij zichzelf tóch weer zien te motiveren om een vloertoernooi te gooien.


Ondanks alles stond Raymond van Barneveld toch weer aan de oche in Engeland om te gooien voor de Players Championship 8. Barney verliest dit jaar ook nog eens zo'n beetje alles wat er te verliezen valt, maar zondag had 'ie dan eindelijk eens géén off-day. Onze man schopte het tot de finale waarin Adrian Lewis te sterk bleek: 8-3.

Tijdens het vloertoernooi in Wigan, waar Barney en 127 collega's punten proberen te pakken voor hun positie op de wereldranglijst, wist de Nederlandse dartslegende eindelijk weer eens lekker te gooien. Hij won, op de finale na, al zijn partijen. Voor Adrian Lewis was de overwinning ook erg lekker. Het was pas zijn 1e PDC-titel in zo'n 2 jaar tijd.

Michael van Gerwen en Rob Cross hielden de pijlen in de broekzak tijdens dit toernooi. Zij waren afwezig.