Fallon Sherrock in de kwartfinale: ‘Het WK zal ze nooit winnen’

22 november 2021

Lawrence Lustig/PDC

Oké, Gerwyn Price mag dan de Grand Slam of Darts hebben gewonnen, maar het was natuurlijk hét toernooi van Fallon Sherrock. De eerste vrouw die ooit door is gebroken tot de kwartfinale van een Major. Waarom het zo lang heeft geduurd voor een vrouw zo ver reikte op een televisietoernooi? Dat vroeg Sportnieuws.nl aan profdarter en dartsanalist Vincent van der Voort.


'Niets laten zien'
"Omdat vrouwen altijd tegen elkaar hebben gespeeld, zijn ze misschien nooit echt uitgedaagd. Het gekke is dat Fallon heel veel toernooien op de Challenge Tour heeft gegooid. Dat is het een na hoogste niveau. Daar lukt het haar maar niet om te winnen. Ze heeft eigenlijk nog helemaal niets laten zien. Op het podium lukt het plotseling wel. Dat ligt haar gewoon heel erg goed. Heel bijzonder, want het is een verlegen vrouwtje. Je krijgt niet zo goed hoogte van haar. Ze kan wel heel goed darten. Dat is wel gebleken. Ze maakte het Peter Wright flink lastig."Sherrock strandde uiteindelijk wel in de kwartfinale tegen Wright. Van der Voort denkt dat dit ook voorlopig wel het maximale is. "Ik zie haar of een andere vrouw niet zo snel een televisietoernooi winnen. Daarvoor moet het niveau toch echt nog een stuk omhoog. Dan zullen ze een tourkaart moeten krijgen zodat ze week in week uit tegen de beste spelers van de wereld kunnen spelen. Ik geloof niet dat ze nu even in een keer het WK zal winnen."


50/50?
Uniek is Sherrock volgens de Dutch Destroyer niet. Er zijn volgens de Purmerendse darter - die samen met zijn vrouw een dartshop in Zaandam runt - wel meer goede speelsters. "Je ziet ze tijdens de Grand Slam of Darts en tijdens het WK en dan weer een heel jaar niet. Dat is dus moeilijk te volgen. Ze zouden vaker mee moeten doen op het hoogste niveau. Op dit moment steken Sherrock en Lisa Ashton er echt wel bovenuit. Daarna valt er een gat. Of het ooit 50/50 zal worden tussen de mannen en vrouwen? Dat zie ik voorlopig niet gebeuren."