Gaan Van der Voort en Van Gerwen elkaar pesten als Ajax van PSV wint of andersom? ‘Hij mag het proberen’

10 januari 2021

BSR Agency

Vincent van der Voort is in januari vrij van het darten. En dat komt hem meer dan lekker uit. Nu kan hij namelijk de hele maand genieten van zijn voetbalclub: Ajax. De 45-jarige darter is al jaren een groot fan van de club en kijkt dus ook flink uit naar alle topwedstrijden in januari. "Ik hoop dat het een maandje genieten wordt en niet een maandje irriteren", zegt Van der Voort in gesprek met Dartsnieuws.com.


Van der Voort komt al sinds de jaren 80 bij Ajax het stadion in om wedstrijden te kijken. Al toen de Amsterdammers nog in De Meer speelden, maar dus ook toen de club verhuisde naar de Johan Cruijff Arena. "Qua sfeer zijn de Champions League-wedstrijden het mooist. Maar ook de kampioenswedstrijd tegen Willem II (5-0) in 2013 vond ik erg mooi."

'Verplicht om te winnen'
Maar zondagmiddag om 16.45 uur is het Ajax-PSV. De eerste topper van het seizoen. "Het is lastig om in te schatten wat je kan verwachten. De competitie heeft 2,5 week stilgelegen en je weet niet hoe iedereen ervoor staat. Ik hoop dat we een goede wedstrijd neerzetten en 3 punten pakken. Als Ajax thuis speelt, vind ik dat Ajax de favoriet moet zijn. Dan ben je eigenlijk verplicht om te winnen."

'Van Gerwen kan het proberen'
Hij en goede vriend Michael van Gerwen jennen elkaar niet echt. Van Gerwen is een groot fan van PSV, maar pesten laten ze achterwege. "Dat valt wel mee. Als de ene club van de ander heeft gewonnen, dan laat je dat wel even weten maar het is niet zo dat we elkaar de hele dag zitten te voeren. Hij kan het proberen, maar dan reageer ik er toch niet op."