Geopereerde Klaasen na geslaagde operatie: ‘Moet worp iets aanpassen’

19 mei 2017

Facebook Jelle Klaasen

Het Premier League-avontuur van Jelle Klaasen dit jaar duurde niet lang en dat was mede te wijten was aan een hardnekkige polsblessure. De darter is inmiddels, zoals het lijkt, succesvol geopereerd. Klaasen zal er wel àlles aan moeten doen om de blessure niet terug te laten keren.


“Ze hebben wat littekenweefsel weggehaald aan mijn meniscus (in de pols, red.). Die was beschadigd, dus die hebben ze weer mooi rond gemaakt, zodat er geen irritatie optreedt tijdens het gooien”, zei Klaasen tegen RTL7Darts. “Het zou nu beter moeten zijn.” Nu is het een kwestie van herstellen. “Ik ga volgende week woensdag 2 weken op vakantie en dan doe ik zo weinig mogelijk. Als ik terugkom ga ik naar de EuroTour en zie ik wel hoe het gaat.”

Geen wapperende armen
Klaasen had eigenlijk al over enkele dagen weer kunnen gooien, maar hij kiest voor de zekerheid. “Ik doe liever een paar weken niks en dat ik het dan weer goed op ga bouwen. Het is een chronische aandoening, dus als ik zo blijf gooien kan het zeker terugkomen. Daarom probeer ik mijn worp ietwat aan te passen, zodat ik minder hard hoef te gooien.”

Flinke opgave
De worp is de boosdoener van de blessure, maar een worp veranderen is lastig, weet de Lakeside kampioen van 2006. “Dat is niet makkelijk, maar ik ga mijn best doen en ik ben blij dat ik er aan geholpen ben.”

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht