Van Gerwen: ‘Een vol Ahoy, dat is gewoon geweldig’

10 mei 2016

ANP

Michael van Gerwen zat dinsdagavond aan tafel bij RTL Late Night en zei dat hij ontzettend uitkeek naar donderdag, als het circus van de Premier League of Darts de Rotterdamse Ahoy aandoet. Het is de eerste keer dat het toernooi Groot-Brittannië verlaat.

"Dat is geweldig voor ons. Eerste is de keer in Nederland en dan eindelijk een vol Ahoy. Gewoon fantastisch, hier worden we alleen maar beter van", zei Van Gerwen. "In Engeland is de Premier League al zo groot. Er komen wekelijks 8000 tot 13000 man kijken."

Taylor
Ook kwam de relatie tussen Phil Taylor en Mighty Mike even ter sprake. "Ik heb een goede relatie met Taylor. Je kunt merken dat pers dat leuk vindt. Altijd als ik tegen hem speel staan de kranten vol met quote van hem over mij. Vroeger had hij dat niet nodig, maar nu kost het hem meer moeite en doet hij het wel. Daar profiteer ik alleen maar van."

Drie uur ingooien
Als laatste kwam het leven als een profdarter aan bod. "Ik gooi al vanaf mn elfde/twaalfde serieus. Je moet er gewoon heel veel voor over hebben. Dag in, dag uit ermee bezig zijn. Zo word je beter. Je moet blijven trainen, je voorbereiden altijd de volle 100% eruit halen. Nu ook. Voor een wedstrijd gooi ik drie uur in."

Mis niks van de Premier League of Darts op onze dartspagina!