Van Gerwen en Wattimena verliezen halve finale World Cup of Darts van uitblinkende Ieren

9 juni 2019

Stefan Strassenberg/PDC Europe

Nederland ligt uit de World Cup of Darts. In de halve finale verloren de Nederlandse darters Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena met 2-1 van Ierland. William O'Connor won van Wattimena in de singles, waarna de beslissende koppelpartij met liefst 4-0 naar Ierland ging. Vooral Steve Lennon (foto) gooide daarin fantastisch.


Nederland moest, net als in de kwartfinale tegen Canada, terugvallen op de beslissende koppelpartij. Dit keer won Van Gerwen zijn single van Lennon, maar verloor Wattimena van O'Connor. De koppel begon stroef van beide kanten, maar Lennon trok de eerste leg over de streep met een heerlijke 131-finish.

Nog een dikke finish
Het was meteen een break en even later verzilverde Lennon met een 36-finish de break in het voordeel van Ierland. Alsof dat nog niet genoeg was, gooide Lennon in de volgende leg (die van Nederland weer) ook nog een 128-finish voor de 3-0 voorsprong. Nederland gaf niet thuis en verloor met 4-0. Een zege zit er voor het kersverse koppel dus niet in.

De finale gaat dus tussen Schotland, met Peter Wright en Gary Anderson, en de Ieren. Ierland won op weg naar de finale ook al van Engeland.