Van Gerwen heeft geen kind aan Viljanen

17 december 2016

Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft in zijn eerste partij op het WK Darts geen spaan heel gelaten van Kim Viljanen. De Fin, die in de voorrondes Ross Snook uitschakelde, werd door de Nederlander van het podium afgeblazen.


Van Gerwen begon de eerste set ijzersterk. De Brabander wist de triples gemakkelijk te vinden. In de eerste set gooide hij er liefst drie 180'ers. Daardoor stond hij telkens snel op een finish. De eerste set ging dus ook eenvoudig naar Van Gerwen (3-0).

1 legje
In de tweede set ging Van Gerwen door. In de tweede leg moest hij toch toestaan dat Kim Viljanen een legje van het afsnoepte. Kan hij toch zeggen dat-ie een legje van Van Gerwen heeft gewonnen.. Dat deed de Nederlander niet al te veel en pakte de set met 3-1.

In de derde set gaat Michael van Gerwen vrolijk door met waar hij al de hele wedstrijd mee bezig was: knallen. Na een misser van Viljanen mocht MvG aantreden voor 94, maar de matchdart voor tops miste hij. Viljanen wist niet te profiteren van het buitenkansje. In de beurt daarna maakte Van Gerwen het wel af.

Tipje!
Om lid te worden van de Whatsapp-groep Darts; app DARTS AAN naar 06 135 591 70