Glimlachende Van Barneveld knokt zich weer terug naar een punt in de Premier League

21 februari 2019

Michael Cooper/PDC

Een glimlachende Raymond van Barneveld heeft zich in Dublin terug geknokt van een 5-1 achterstand. De Nederlandse darter pakte in de 3e speelronde van de Premier League of Darts een punt tegen Mensur Suljovic. Het werd 6-6.


Van Barneveld mocht in de eerste leg nog proberen om Suljovic te breken, want die kreeg 100 niet uit. De Nederlander moest van 106 komen, maar miste zijn pijl op Tops. 1-0 achter, niks aan de hand, maar de leg van Van Barneveld ging het mis. Suljovic scoorde beter en gooide dubbel-6 uit voor de break en de 2-0 voorsprong.

De Oostenrijker mocht daarna zonder druk ook de 3-0 maken. RVB kwam in de 4e leg, toen hij eindelijk boven de 85 gemiddeld uitkwam, pas voor het eerst op het scorebord. Toch bleef hij in de legs van The Gentle telkens wel heel ver achter. Ook zijn eigen 6e leg was dramatisch, maar daar had hij het geluk dat Suljovic ook liep te prutsen. Maar hij miste een pijl op dubbel-8 en zag Suljo breaken naar 5-1.

Heerlijke comeback Barney
Met een knikje prikte Van Barneveld ineens een een break terug. Vanaf 5-1 maakte de Nederlandse darter er 5-2, 5-3, 5-4 en zelfs weer 5-5 van. Met een glimlach op z'n gezicht won hij niet alleen zijn zelfvertrouwen weer terug, maar ook het Ierse publiek. Hij kon moed putten uit de wedstrijd tegen Gerwyn Price. Daarin kwam hij nog terug van een 6-3 achterstand.

Suljovic pakt het eerste punt
Toch kon Van Barneveld niet voorkomen dat Suljovic als eerste het punt pakte. Vanaf 106 lukte het nog niet, maar vanaf 48 wel. Van Barneveld mocht daarna beginnen aan de laatste leg om ook een punt te pakken. Dat deed de Nederlander prima.