LEKKAH! Raymond van Barneveld at jarenlang frituursnacks op hotelkamer met The Feather

26 oktober 2021

Pro Shots
Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld en dartsverslaggever Arjan 'The Feather' van der Giessen hebben jarenlang na elke grote zege van Barney frituursnacks op zijn hotelkamer gegeten. Die traditie hebben de vrienden sinds 1999 lang in stand gehouden, zegt Van der Giessen in de podcast Iedereen houdt van Darten.


In 1999 werd Barney voor het 2e opeenvolgende jaar wereldkampioen bij de BDO. "Vanaf toen werd het een traditie dat we na een grote overwinning samen op zijn hotelkamer wat aten. Raymond had steevast zijn frituurpan mee en op het kleine terrasje van zijn hotelkamer bakten we dan wat snacks"

Toen Van Barneveld in 2006 de overstap maakte naar de PDC dacht The Feather even dat hij niet meer kon genieten van de snacks met zijn maat. "Op zijn eerste WK bij de PDC zaten we niet in hetzelfde hotel. Ik dacht dus dat de traditie ging verbroken worden, maar na zijn zege in de finale tegen Phil Taylor belde Raymond me toch. Hij nodigde me uit op zijn hotelkamer. Ditmaal had hij zijn frituurpan niet mee, we lieten dan maar de roomservice komen en vierden Raymond's wereldtitel met verschillende snacks."