Michael van Gerwen wil Players Championship Finals winnen, de generale repetitie voor het WK darts

24 november 2022

Pro Shots
van-gerwen-players-championship-finals

Met de Players Championship Finals begint vrijdag de generale repetitie voor het WK Darts. Michael van Gerwen is een van de 12 Nederlanders in het Engelse Minehead.


Van Gerwen won dit jaar de Premier League, de World Matchplay en de World Grand Prix. Maar de Nederlander wil dit weekend ook de Players Championship Finals winnen. "Ik heb vaak diep moeten gaan, maar dat is goed. Iedereen weet dat de afgelopen jaren zwaar voor me zijn geweest."

"Maar het belangrijkste is de manier waarop je jezelf terugknokt en dat heb ik dit jaar goed gedaan. Ik wil vooruit, meer toernooien winnen en de enige manier daarvoor is door hard te blijven werken", aldus Van Gerwen, die dit jaar 2 Players Championships won.

Deelnemersveld
Het deelnemersveld van de Players Championship Finals bestaat uit de 64 beste darters van de 30 Players Championship-toernooien die dit jaar zijn gespeeld. Naast Van Gerwen zijn er nog 11 Nederlanders van de partij. Dirk van Duijvenbode was tijdens die 30 toernooien de best presterende Nederlander en is daarmee als 4e geplaatst.

Lees ook: Check hier het speelschema van de eerste ronde op de Players Championship Finals

Naast Van Gerwen (22) en Van Duijvenbode (4) zijn ook Danny Noppert (14), Jermaine Wattimena (40), Raymond van Barneveld (42), Geert Nentjes (44), Danny Jansen (47), Vincent van der Voort (53), Niels Zonneveld (58), Kevin Doets (60) en Martijn Kleermaker (62) van de partij.

Gian van Veen mazzelt
Gian van Veen, die onlangs in een Players Championship-finale verloor van Gerwyn Price, viel als nummer 65 net buiten de boot. Maar omdat Peter Wright zijn titel niet zal verdedigen (zijn vrouw heeft gezondheidsproblemen en dus blijft Snakebite liever thuis) is ook Van Veen van de partij.