Ontbijtshake: Van Gerwen kijkt uit naar Ahoy, Ajax A1 wél kampioen

11 mei 2016

ANP

Goedemorgen! Michael van Gerwen kijkt erg uit naar de Premier League of Darts in Ahoy, wat morgen plaatsvindt. Dat heeft de kale sloopkogel uit Gemonde gisteravond verteld bij RTL Late Night. Verder deed Ajax A1 iets wat het eerste niet wist te doen: kampioen worden. Voor Louis van Gaal was het echter een minder leuke avond. Zijn Manchester United heeft het initiatief om de vierde plek uit handen gegeven. Maar voor Tom Dumoulin was het juist een topdag, want hij pakte het roze terug.

Van Gerwen: ‘Een vol Ahoy, dat is gewoon geweldig’

Michael van Gerwen zat dinsdagavond aan tafel bij RTL Late Night en zei dat hij ontzettend uitkeek naar donderdag, als het circus van de Premier League of Darts de Rotterdamse Ahoy aandoet. Het is de eerste keer dat het toernooi Groot-Brittannië verlaat.

Ajax A1 laat tegen PSV zien hoe het wél moet en pakt kampioenschap (video)

De A1 van Ajax is er, in tegenstelling tot het eerste elftal, wel in geslaagd om kampioen te worden. Het vlaggenschip van de Amsterdamse jeugdopleiding was dinsdagavond in Emmen met 1-0 te sterk voor de Brabantse leeftijdgenoten.

Manchester United mist kans op vierde plaats

Manchester United heeft het behalen van een ticket voor de Champions League niet meer in eigen hand. De ploeg van trainer Louis van Gaal verloor in de strijd om de belangrijke vierde plaats in de Premier League, dinsdagavond met 3-2 van West Ham United. United blijft door het gelijkspel in de inhaalwedstrijd op de vijfde plaats staan in de Engelse competitie.

Dumoulin pakt roze: Maar wilde ook de uitzege

om Dumoulin heroverde dinsdag de roze trui in de Giro d'Italia. In de vierde rit werd klassementsleider Marcel Kittel op achterstand gereden. Dumoulin werd tweede in de rit én pakte de roze trui. Toch is hij niet helemaal tevreden: "Ik wilde ook de ritzege."