Ontbijtshake: Een GEWELDIGE Van Gerwen in Ahoy, Tsjechische arbiters zijn stomdronken

13 mei 2016

ANP

Goedemorgen! Al bijgekomen van het dartfeestje in Ahoy? Man, wat was dat prachtig. En dan vooral die geweldige partij van Michael van Gerwen, die won van Phil Taylor en zo de eerste plaats pakte. Twee Tsjechische arbiters zullen er vast een biertje op hebben gedronken, want zij vertoonden wel hele rare taferelen op het veld. Voor Tom Dumoulin de komende tijd trouwens geen alcohol, want de wielrenner van Giant-Alpecin verraste vriend en vijand door de roze trui nóg steviger om zijn schouders te trekken. En verder nog de eerste speelronde van de play-offs: wie mag er Europa in?

Van Gerwen wint van Taylor in Ahoy en pakt eerste plaats

Michael van Gerwen heeft donderdagavond gewonnen van Phil Taylor. In een kolkend Ahoy speelde de Nederlander een thuiswedstrijd en dat was goed te merken: 7-5.

Straalbezopen Tsjechische arbiters voor het leven geschorst (video)

Twee Tsjechische scheidsrechters zijn voor het leven geschorst door de voetbalbond omdat ze dronken waren terwijl ze leiding gaven aan een duel op het hoogste niveau. De bond besloot tot die maatregel, nadat het duo woensdag in een duel dat live op tv werd uitgezonden vreemd gedrag had vertoond. Volgens de bond was dat een gevolg van de alcohol.

Dumoulin: Normaal draag ik trui nog paar dagen

Voor Tom Dumoulin zelf was het een verrassing dat hij een groot deel van zijn concurrenten op achterstand kon zetten in de zesde etappe van de Ronde van Italië. ,,Ik had deze vorm niet verwacht. Maar ik zag een kans en pakte hem'', zei de Nederlandse klassementsleider.

Dumoulin: Normaal draag ik trui nog paar dagen

AFPFC Utrecht vergeet te winnen in Zwolle

Geen tegendoelpunt, dat is het schamele hoogtepunt voor PEC Zwolle na de eerste play-offwedstrijd tegen FC Utrecht (0-0). Zwolle kan in aanvallend opzicht amper een vuist maken, terwijl Utrecht op de counter verzuimt het duel te beslissen. Daardoor is er voor de return van zondag nog van alles mogelijk. Lees meer!

Hateboer regisseert Groningen langs Heracles

Heracles verloor donderdagavond de eerste wedstrijd in de play-offs van FC Groningen (2-1), maar de Almelose ploeg heeft nog alle kans om de zaken recht te trekken. Dankzij het uitgescoorde doelpunt van Wout Weghorst heeft Heracles nog volop uitzicht op een finaleplek, en dus Europees voetbal. Zondag voor eigen publiek kan Heracles ook weer beschikken over Robin Gosens en Iliass Bel Hassani, die in Groningen allebei een schorsing uit zaten. Check het verslag!