Overzicht Ahoy: een geweldige dartavond in Rotterdam (video’s)

17 maart 2017

Lawrence Lustig/PDC

Wat een avond in Ahoy! Raymond van Barneveld maakte bijna letterlijk gehakt van Gary Anderson (7-2) en ook Michael van Gerwen won van Phil Taylor (7-4) in de Premier League of Darts. Sportnieuws.nl was erbij in Rotterdam en bracht de avond in beeld. Hieronder zetten we de prachtige donderdag 16 maart voor je op een rijtje:


Pre-party
Van Barneveld is inmiddels al een ouwe rot in het vak. Zijn tegenstanders hadden vaak ook zijn kinderen kunnen zijn. We kunnen dus wel stellen dat de Hagenees de opkomst van het darten heeft meegemaakt. Weten hoe dit opkomst ging en hoe darten een 'big business' werd? Lees het hier!
De aftrap van Klaasen
De avond werd afgetrapt door James Wade en onze Nederlandse Jelle Klaasen. De darter had vooraf al gezegd las van zijn pols te hebben. Helaas verloor hij dus ook met 7-3. Na zijn wedstrijd zei hij in gesprek met Sportnieuws.nl (video na de klik): "Ik heb al een afspraak gemaakt bij de specialist om me te laten opereren, want op deze manier gaat het niet meer."

Idool Wright
Vervolgens kwamen Peter Wright en Dave Chisnall tegen elkaar in actie. De Schot met de hanenkam won met 7-4. Door de overwinning blijft Wright bovenaan staan in de Premier League. Van Gerwen kan nog een puntje boven hem eindigen, want hij heeft een wedstrijd minder gespeeld.

Barney Army
De ziekste overwinning kwam op naam van Raymond van Barneveld, die met 7-2 van Gary Anderson won. De altijd emotionele Barney stond na de wedstrijd voor de camera van Sportnieuws.nl. "Ahoy heeft mijn leven veranderd!", vertelde hij.

Tussendoortje
Als tussendoortje kregen de fans - na Barney en voor Van Gerwen - een wedstrijd tussen Adrian Lewis en Kim Huybrechts te zien. Lewis zag de wedstrijd ook als een lekker tussendoortje en won met gemak: 7-3.

De grote pot: Van Gerwen - Taylor
De afsluiter van de avond: Michael van Gerwen 'in eigen huis' tegen Phil Taylor. De nieuwe koning van het darten tegen de eeuwige legende. Mighty Mike had het knap lastig in het begin, maar won met 7-4 van de Engelsman! Taylor gedroeg zich nogal kinderachtig op het podium, vond Van Gerwen. "Hij verdiende het dan ook om uitgefloten te worden."

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht