Wereldkampioen Cross is snel klaar met kansloze Reyes (video)

23 december 2018

Wereldkampioen Rob Cross heeft moeiteloos de 4de ronde van het WK bereikt. De Spanjaard Cristo Reyes bood amper tegenstand aan 'Voltage' en ging dan ook met pijnlijke cijfers onderuit: 4-0.


10 dagen geen wedstrijd
Het was voor Rob Cross weer even inkomen. Dat is opzicht niet gek aangezien hij 10 dagen geleden op de openingsdag al voor het eerst in actie kwam. Toen versloeg hij Jeffrey de Zwaan. In de 1ste set tegen Reyes was er dan ook nog geen 'vintage Rob Cross' te zien, maar hij pakte hem wel gemakkelijk met 3-1.

Reyes heeft zijn dag niet
Ook in de 2de set kreeg de wereldkampioen maar weinig tegenstand van Reyes waardoor het al vrij snel 2-0 in sets stond voor 'Voltage'. De Spanjaard kreeg scorend niks voor elkaar en zijn gemiddelde lag dan ook op slechts 88. De 3de set ging tot 2-2 met de darts mee, maar in de beslissende 5de leg moest Reyes toch weer een bittere pil slikken en werd het 3-0 voor Cross.

Voor Reyes leek het wel gedaan, al kwam hij in de 1ste leg van set 4 nog aardig in de buurt van een 9-darter. Helaas voor 'The Spartan' stopte de teller op 7 perfecte pijlen. Maar het verweer was daarvoor al lang gebroken bij Reyes die lijdzaam moest toezien hoe Cross, die 101 gemiddeld gooide, makkelijk de wedstrijd uitgooide.