Klaasen neemt met een nederlaag tegen Taylor afscheid van de Premier League
i

Lawrence Lustig/PDC

Klaasen neemt met een nederlaag tegen Taylor afscheid van de Premier League

admin • 22:41, 30-03-2017 / Laatste Update: 09:06, 15-01-2024

Het doek is gevallen voor Jelle Klaasen. De 32-jarige darter uit Alphen neemt met het hoofd naar afscheid van de Premier League of Darts. Na 9 duels kwam Klaasen niet verder dan 1 winst, 1 gelijkspel en 7 verliezen waardoor hij als 9de is geëindigd en niet door kan naar de volgende ronde.

In zijn laatste wedstrijd tegen Phil Taylor, die met 6 punten meer aan het duel begon, liet Klaasen eindelijk zien over goed spel te beschikken, maar verloor hij toch met  7-5. Zijn laatste overwinning in de Premier League was tegen Dave Chisnall (3-7) op 23 februari en een week later hield hij 1 punt over aan het duel met Kim Huybrechts (6-6).

Daarna verloor The Cobra 3 keer op rij. Raymond van Barneveld, James Wade en Adrian Lewis waren allemaal te sterk voor Klaasen, die over de hele Premier League last van zijn rechterpols.

I've got the power

Het bleek niet genoeg om de eerste ronde te overleven. Tegen Taylor, die in het Walese Cardiff het publiek op zijn hand had,  liet Taylor meteen zien waarom hij nog nooit had verloren in Cardiff tijdens de Premier League: met 13 darts gooide hij de 1ste leg uit.

Het duel tussen de Lamme (geblesseerde Klaasen) en de Blinde (Taylor ziet niet goed) ging daarna gelijk op. Klaasen hield zijn eigen set in 15 darts en was het finishpercentage van beide heren gewoon 100 procent: 1-1.

Check out @SkySportsDarts new "ref cam".....or what we would like to re-name "Noble-Cam" getting you even closer to the action! 🎥 pic.twitter.com/u8gHesZX2B

— PDC Darts (@OfficialPDC) 30 maart 2017

Klaasen liet in de 3de leg een kans om The Power te breken niet onbenut en kwam op voorsprong: 1-2.  Onder een Walese fluitconcert behield Klaasen zijn eigen leg waardoor hij op een mooie 1-3 voorsprong kwam.

Sex on fire

The Cobra bleef daarna keurig gooien en kreeg 6 pijlen om nog een keer te breken, wat hij ook deed: 1-4. De 14-voudig wereldkampioen kwam daarna op stoom en brak Klaasen meteen terug naar 2-4 en walste daarna door. Leg 7 was er een voor de Brit, die Klaasen geen kans gaf om zijn voorsprong weer te vergroten.

Terwijl de gemiddeldes langzaamaan gelijk kwamen, rond de 98, werd het duel steeds spannender. De slang uit Alphen kreeg het powerhouse uit Stoke-on-Trent over zich heen en zag de stand in de slechte 8ste leg op 4-4 gelijk komen.

Toen The Potter daarna in een gelijkopgaande 9de set op 5-4 voor kwam leek het duel beslist. Hoe later de Nederlander in het spel kwam, hoe meer hij last leek te krijgen van zijn pols. In set 10 liet Klaasen wel zien een sportief speler te zijn. De scheidsrechter riep 107, terwijl het 97 was, waarna de darter hem daar op attendeerde. Dat hij daarna zijn eigen set behield was een mooi cadeautje: 5-5.

Slot

Het einde van de wedstrijd bleef spannend. Taylor wist de belangrijke 11de set te pakken, waarna Klaasen geweldig moest gooien om nog een 6-6 gelijkspel uit het vuur te slepen. Met een 34 score tussendoor leek daar niks van te pas te komen en liep Taylor uit naar 7-5.

TAYLOR WIN | @PhilTaylor comes from behind to defeat Klaasen and he goes 3rd.....for now 👀#LoveTheDarts pic.twitter.com/EahfosWQMZ

— PDC Darts (@OfficialPDC) 30 maart 2017

Stand

Uiteindelijk hield Klaasen alleen de Belg Kim Huybrechts onder zich. De Belgische darter kwam op de laatste speeldag niet opdagen omdat zijn moeder terminaal ziek is. Taylor klom over Van Barneveld heen.