Net geen stunt voor De Zwaan, druk programma op dinsdag
i

ProShots

Net geen stunt voor De Zwaan, druk programma op dinsdag

Bart van der Wijst • 11:01, 22-12-2015

Het is de Nederlander Jeffrey de Zwaan net niet gelukt om voor een stunt te zorgen op het WK darts. De 19-jarige darter verloor nipt met 3-2 van de als achtste geplaatste Michael Smith.

Hardstyle

Wat opmerkelijk was voorafgaand aan het duel, is dat De Zwaan opkwam met een hardstyle-nummer. Dirk van Duijvenbode wilde een dag eerder ook met zo'n soort muziek het podium op, maar hoorde tot zijn verbazing iets anders. De Zwaan begon goed aan de partij en wist Smith meteen te breken, maar verloor uiteindelijk de eerste set.

In de sets die volgden liet The Black Cobra, zoals De Zwaan zich noemt, zien wat een groot talent hij is. Hij won zowel de tweede (3-0) als derde set (3-1) vrij eenvoudig. Er ontstond een ware thriller tussen de twee mannen die beslist moest worden met een sudden death, want Smith trok de vierde set naar zich toe en in legs stond het 5-5. De winst ging uiteindelijk naar de Engelsman, hij won de laatste set met 6-5.

Overige wedstrijden

James Wade (7 PDC-ranglijst) versloeg John Michael met 3-0, diezelfde Michael schakelde eerder die avond in de voorrondes de Zuid-Afrikaan Scheffer uit (2-0). Nog een verrassing maandag: Robert Thornton, als 6de geplaatst, verloor van Alan Norris die maar liefst 43 plaatsen lager staat op de PDC Order of Merit.

Programma dinsdag

Op dinsdag is er weer een overvol programma met maar liefst vier wedstrijden. De winnaar van de partij Dave Chisnall (13 PDC-ranglijst) - Rowby-John Rodriguez (42), treft de Nederlander Christian Kist. Verder treffen Dean Winstanley (29) en Ronny Huybrechts (40) elkaar en neemt Wes Newton (26) het op tegen Cristo Reyes (46). De laatste wedstrijd van de avond gaat tussen Terry Jenkins (11) en Darin Young (niet geplaatst).