PDC kiest tot ergernis van veel fans voor 'saaie' line-up bij US Darts Masters, ook Jules van Dongen van de partij
Michael van Gerwen tijdens de Premier League. © PDC

PDC kiest tot ergernis van veel fans voor 'saaie' line-up bij US Darts Masters, ook Jules van Dongen van de partij

17:47, 13-03-2024 / Laatste Update: 18:03, 13-03-2024

De PDC heeft woensdag de deelnemers van de US Darts Masters bekendgemaakt. In feite is het gewoon de Premier League plus de beste Noord-Amerikaanse darters van het moment, onder wie Jules van Dongen.

Michael van Gerwen en wereldkampioen Luke Humphries zijn er uiteraard bij. Dat geldt ook voor Michael Smith, Gerwyn Price, Peter Wright, Nathan Aspinall en Rob Cross. De PDC wil ook in de Verenigde Staten geld verdienen, dus is de wandelende kermisattractie Luke Littler er ook bij. Oftewel: de hele line-up van de Premier League Darts.

In de reacties onder de post op X regent het klachten. De term 'saai' komt bijvoorbeeld vaak voorbij. De US Darts Masters is namelijk precies een week na het einde van de Premier League, dus veel fans hebben geen zin om die wedstrijden voor de achttiende keer op rij te zien. Stephen Bunting (winnaar The Masters) en/of Dimitri Van den Bergh (winnaar UK Open) waren bijvoorbeeld ook een keer goede keuzes geweest.

Noord-Amerikaanse deelnemers

Van Dongen maakt samen met landgenoten Danny Lauby en Stowe Buntz en de Canadees Matt Campbell deel uit van de Noord-Amerikaanse Challengers. Daar komen nog drie qualifiers bij en de winnaar van het CDC Cross Border Championship.

De US Darts Masters wordt gehouden van 31 mei tot en met 1 juni in een bijzaal van het beroemde Madison Square Garden in New York. Van Gerwen won de eerste en laatste editie van het toernooi dat onderdeel uitmaakt van de World Series of Darts.