Boomstra heel dichtbij wereldtitel dammen
i

ANP

Boomstra heel dichtbij wereldtitel dammen

admin • 20:13, 13-12-2016 / Laatste Update: 05:31, 06-01-2024

Roel Boomstra is nog 1 remise verwijderd van de wereldtitel in het dammen. De 23-jarige Groninger speelde dinsdag in Den Haag remise in de 9e partij van de tweekamp met zijn landgenoot Jan Groenendijk. Het was de 6e remise van de twee Nederlanders. Boomstra won 3 partijen.

Groenendijk zette alles op alles om zijn eerste overwinning in de tweekamp te boeken. Met wit nam hij grote risico's, maar Boomstra gaf geen krimp en bereikte een voordelig eindspel.

De 18-jarige Wageninger probeerde vanaf de 32e zet enkele verrassende combinaties, die echter door Boomstra werden gepareerd. In het vervolg van de partij kon Groenendijk op remise aansturen, maar zocht hij toch nog naar mogelijkheden op een overwinning. Hoewel hij zichzelf hierdoor in de problemen bracht, kwamen beide spelers remise overeen.

Door de remise is de stand op 12-6 in het voordeel van Boomstra gekomen met nog drie wedstrijden te gaan. Groenendijk moet alle drie de partijen winnen om de stand gelijk te trekken. De tweekamp wordt donderdag in Scheveningen hervat. Woensdag is er eerst een rustdag.