Ajax-eSporter Dani Hagebeuk sloopt PSV en is landskampioen van de eDivisie
i

Pro Shots

Ajax-eSporter Dani Hagebeuk sloopt PSV en is landskampioen van de eDivisie

admin • 22:29, 11-05-2018 / Laatste Update: 06:47, 08-01-2024

Ajax heeft PSV verslagen in de strijd om het landskampioenschap in de eDivisie, de FIFA 18-competitie onder Eredivisieploegen. Dani Hagenbeuk, de eSporter van Ajax, won de finale van PSV-eSporter Ali Riza Aygün. In de best-of-3 serie versloeg Dani zijn concurrent van PSV.

Kampioenen van de Playstation en Xbox

De eDivisie, nationale competitie van de Eredivisieploegen in FIFA 18, werd dit jaar verdeeld in 2 seizoenshelften. De 1ste helft werd gespeeld op de Playstation, de 2de op de Xbox. Beide winnaars van die competitiehelften kwamen elkaar vrijdag tegen in de algehele finale om het landskampioenschap.

Ali Riza kwalificeerde zich als winnaar van de Playstation-competitie voor de finale, Dani als winnaar van de Xbox-competitie. In de finale werd er gespeeld volgens een best-of-3 format. Oftewel wie het eerste 2 keer won, mocht zich kampioen noemen. De 1ste wedstrijd werd gespeeld op de Xbox, de favorieten console van Dani. Hij verpulverde Ali Riza in de 1ste wedstrijd met 1-5.

Wat gebeurt hier? 1-5 na de eerste wedstrijd voor Dani Hagebeuk van @AFCAjax. Werk aan de winkel voor Ali Riza op de PlayStation zo. #eTribune #eDivisie

📺 FOX Sports 1

📲 https://t.co/IOHXOjKXEt pic.twitter.com/yONNSGAuJK

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 11, 2018

Goed uitgespeeld

De 2de wedstrijd werd gespeeld op de Playstation. Normaal gesproken de betere console voor de eSporter van PSV. Ali Riza probeerde nog van alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het bleef bij 0-0 in de 2de wedstrijd. Daarmee werd Dani Hagenbeuk voor de 2de keer landskampioen.