Officieel Fortnite-team contracteert 13-jarig ventje
i

Epic Games/Fortnite Battle Royale

Officieel Fortnite-team contracteert 13-jarig ventje

admin • 14:58, 26-04-2018 / Laatste Update: 15:26, 05-01-2024

Hoewel Fortnite ontzettend populair is onder gamers, is het nog geen officiële eSport. Hiervoor moet je voldoen aan allerlei eisen, en aangezien Fortnite net nieuw is mag het geen eSport zijn. De verwachting is echter dat het uiteindelijk mee gaat doen in de wereld van eSports, dus worden er hier en daar al wat teams opgericht voor als het moment daar is.

Een van deze teams is Team Secret, het team bestaat uit 4 spelers, waaronder de 13-jarige Kyle "Mongraal" Jackson. De andere spelers zijn 21, 20 en 17 jaar oud.

Geen flauw idee

De eigenaar van Team Secret, John Yao, wist niet dat Mongraal zo jong was: "Ik had geen flauw idee dat hij 13 was totdat hij me het vertelde. Toen we keken naar wat video's en de gameplay daarvan, leek het er niet op dat hij zo jong was. Wat mij het meest opviel was dat hij zo volwassen was, hij klonk net als een van de andere jongens."

Wat een kans!

Mongraal zelf kon zijn oren niet geloven toen hij het nieuws hoorde. Omdat hij slechts 13 jaar is moest hij wel even met zijn ouders overleggen. Ook zij waren erg enthousiast en zo tekende hij een contract bij het officiële eSports-team. Hoewel hij veel zal moeten spelen met zijn teamgenoten en waarschijnlijk aan verschillende toernooien zal gaan deelnemen, blijft hij wel naar school gaan.