Ook in eDivisie strijden PSV en Ajax om de landstitel 🏆
i

Proshots

Ook in eDivisie strijden PSV en Ajax om de landstitel 🏆

admin • 14:13, 11-05-2018 / Laatste Update: 10:59, 12-12-2023

Op het veld is de strijd tussen PSV en Ajax al gestreden, maar achter de spelcomputer ligt de strijd nog helemaal open. Vrijdagavond, om 19:00 uur, vindt een dubbele (Xbox en PS4) directe confrontatie voor het kampioenschap plaats van de eDivisie.

PSV-e-sporter Ali Riza Aygün neemt het dan op tegen zijn Ajax-rivaal, Dani Hagebeuk. Aygün weet al sinds hij de 1e seizoenshelft won dat hij de finale van de eDivisie zou gaan spelen, maar dat hij het tegen Ajacied Hagebeuk moet opnemen, werd pas op de laatste speeldag bekend. De PSV'er is volgens het ED niet ongelukkig met zijn tegenstander: "Psychologisch maakt het voor mijn voorbereiding wel een verschil dat ik tegen Dani moet spelen in plaats van Jaey Daalhuisen (e-sporter van Feyenoord). Tegen Dani heb ik al veel vaker gespeeld en ik ken zijn spel dus veel beter."

Kalmte versus agressie

Vooral op persoonlijk vlak ziet hij mogelijkheden. "Ik ben kalm en Dani is een agressieve speler. Dat kan alleen maar in mijn voordeel zijn. Zelfs al sta ik 3 goals achter, dan blijf ik tot het einde stil en mijn best doen, terwijl hij misschien meer last krijgt van stress."

Praatje

Aygün trekt dan ook alles uit de kast om zijn opponent gek te maken. "Voor mijn interland tegen Engeland organiseerde de regie een stare-down. Die zal er nu niet komen, maar voor de wedstrijd maak ik wel even een praatje met Dani, niet negatief maar gewoon positief. Dan geef ik hem wat hoop om vervolgens meteen toe te slaan."

Vrijdag 11 mei speelt @aaygun96 om het @edivisie kampioenschap! 🏆🎮 Wat verwachten jullie? 👉🏻 #edivisie #kampioenschap

Een bericht gedeeld door PSV esports (@psvesports) op