Alles wat je moet weten over de belangrijke Grand Prix van Saoedi-Arabië

5 december 2021

Getty Images
hamilton-verstappen-red-bull-mercedes-grand-prix-race-jeddah

Max Verstappen kán zondagavond wereldkampioen worden in de Formule 1. De Nederlander moet dan zelf 1e of 2e eindigen, terwijl titelconcurrent Lewis Hamilton véél punten moet verspelen. Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Saoedi-Arabië (start om 18:30 uur), vind je hier.


Verstappen krijgt géén gridstraf


Even waren de F1-fans bang dat Verstappen een gridstraf zou krijgen. Zaterdag knalde hij in de muur bij de kwalificatie, wat mogelijk een wissel van bepaalde onderdelen zou opleveren. Maar alle onderdelen deden het gelukkig nog: geen straf, gewoon starten vanaf P3!

De kwalificatie van Verstappen


Over die kwalificatie gesproken: Verstappen had in Q3 al een goede tijd neergezet en was later op koers om pole position te pakken. Hij reed megasnel, maar knalde in het laatste deel van zijn snelle rondje in de muur. Check de beelden zelf maar:


Gestoorde race in F1? Formule 2-race werd definitief stilgelegd


We krijgen mogelijk een gekke Formule 1-race. Zondagmiddag (Nederlandse tijd) ging er veel mis in de Formule 2-race. Er was een heftige crash bij de start, wat een rode vlag veroorzaakte. Na nog een crash (en nog een rode vlag) besloot de wedstrijdleiding om de race te stoppen.

Titelrace


Verstappen en Lewis Hamilton vechten zondagavond verder in de titelrace. Verstappen zou al wereldkampioen kunnen worden. Check maar: