Bottas hapt gretig op woordje ‘oorlog’, Verstappen wil dat liever niet horen: ‘Laten we dat vermijden’

6 mei 2021

AFP

Max Verstappen rijdt dit weekeinde zijn 100e Grand Prix voor het team van Red Bull Racing. Uitgerekend op de plek waar hij voor het eerst in die auto stapte, en meteen glansrijk won. "Ik heb gelukkig veel meer goede dan slechte herinneringen."


Terugkijken is geen hobby van de Limburger. En dat hoeft ook niet, want ook die 100e race voor de renstal is er 1 om naar uit te kijken. Koud uit de auto in Portugal, waar Verstappen afgelopen zondag onder moeilijke omstandigheden 2e werd, repte hij al over Barcelona. Terug naar een ‘normaal’ circuit, in de zin dat het asfalt niet aanvoelt als het ijs van Thialf.

Voordeel
"Ik ben blij dat we weer op een baan rijden met normale grip”, herhaalde Verstappen. De verwachting is ook dat Red Bull Racing dan nog competitiever is ten opzichte van Mercedes, ook al is juist dat team de laatste jaren oppermachtig in Catalonië. "De verhoudingen zullen per circuit wat verschillen en nooit helemaal vooraf te voorspellen zijn. Maar ik kijk uit naar elk gevecht dat we zullen hebben dit seizoen.”

Met name de internationale autosportpers deed donderdag erg zijn best om het vuurtje rond dat duel tussen beide teams verder op te poken. 'Ben je klaar voor een oorlog?', was de vraag aan Valtteri Bottas, die gretig toehapte. "Zeker. Het is nu al een epische strijd en dat zal het blijven. Ik ben er klaar voor.”

'Dat is belangrijk'
Verstappen reageerde ook gevat, op ongeveer dezelfde vraag. "Laten we dat woord vermijden”, doelde hij op 'de oorlog'. "Laten we het op een goede manier competitief houden. Ik heb een goede band met Lewis Hamilton, er is wederzijds respect en we kunnen het tegen elkaar zeggen als de ander het goed of beter heeft gedaan. Dat is belangrijk. Maar die strijd, die is natuurlijk goed voor de sport. En ik hou daar ook van.”